Benieuwd naar wat we gaan doen?

Dansyoga en natural flow movement combineert zachte Yin Yoga met grondoefeningen en dansen op de grond. Dansyoga kan gezien worden als voorloper op hedendaagse dans.  Rekken en strekken van het lichaam doen we optimaal op een dansende en speelse manier. We werken rond stabiliteit en flexibiliteit van het lichaam. Dansyoga is al een dansstijl op zich.

Meditatieve - intuïtieve kinderdans is er om tot rust te komen en bewust aanwezig te zijn in het lichaam (lichaams- en zelfbewustzijn) en in het hier en nu. We gaan naar het voelen en versterken de verbinding met onszelf. 

Dansimprovisatie - expressieve dans betekent letterlijk dansen vanuit jezelf, zonder danspasjes. Jouw dans komt van binnenuit en is authentiek. In dansimprovisatie komt de expressiekracht sterk tot uiting. 

Tijdens meditatieve kinderdans en dansyoga dansen we vaak met een deken om de verbinding en innerlijke rust te versterken. 

Fysiek zijn meditatieve dans en dansyoga goed voor aarding, rust, stabiliteit & flexibiliteit, ruimteperceptie, het lichaamsbewustzijn en laat fysieke spanningen op een zachte manier los, en nog zoveel meer 😉. Dansen is gezond, het versterkt ons immuunsysteem, onze innerlijke kracht en zelfliefde en brengt ons plezier. 

Dansimprovisatie versterkt het creatieve en expressieve vermogen. Het voelen en doen zijn één. We beleven onze dans. 

Verder dan onze verbeelding "visualisatie"

Kinderen hebben een rijke verbeelding, gelukkig... net als ik....

Tijdens de meditatieve kinderdans gebruiken we vaak visualisaties om te concretiseren of om tot rust te komen.

Adem in en uit....

Bewust zijn van onze ademhaling is zo belangrijk, zowel de bewuste (gestuurde) ademhaling als onze spontane ademhaling. We nemen onze ademhaling mee in onze dansles. We verkennen, leren bewust ademen en hebben aandacht voor onze spontane natuurlijke ademhaling. Onze ademhaling brengt ons dansen tot een hoger niveau.

 

Coachingsoefeningen in een jasje van dans

Afhankelijk van de leeftijdsgroep gaan we in op elementen zoals; ruimte innemen, mijn eigen persoonlijke ruimte, mijn eigen energieveld en omgaan met zichzelf en anderen. Dat steeds op een dansende en bewegende manier. 

Klinkt dit niet als muziek in de oren?